Wortelknolseldersoep

Ook zo een fan van soep? Het eten van soep vlak voor de warme maaltijd of bij de lunch is één van de oude gewoontes waarvan ik het jammer vind dat die aan het verdwijnen is. Soep heeft zo veel voordelen! Denk maar aan een betere verzadiging, je krijgt er extra vocht en ook groenten mee binnen en soep is lief voor de lijn. Let wel op dat je niet te veel bouillonblokjes of zout toevoegt, maar werk liever met verse kruiden.

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen
  • 500 gram knolselder (diepvries)
  • 1 kleine ajuin
  • 1 bouillonblokje
  • Optioneel: een handje peterselie

Bereidingswijze

  1. Versnipper de ui in kleine stukjes en stoof aan in een beetje water.
  2. Snij ondertussen de wortel in blokjes en voeg toe aan de kookpot.
  3. Voeg vervolgens de blokjes knolselder uit de diepvries toe, vers kan natuurlijk ook, maar snij dan eerst in kleine blokjes.
  4. Voeg 1,5L water aan de kookpot toe samen met 1 blokje groentebouillon en breng aan de kook.
  5. Laat koken (ongeveer 15 min) tot de groenten voldoende gaar zijn.
  6. Mix het geheel met een staafmixer tot je een gladde soep hebt.
  7. Verdeel de soep en werk af met een beetje peterselie.

Heb je dit receptje uitgetest? Vergeet mij dan niet te taggen op @voedingencoaching of gebruik #voedingencoaching