Plattekaastaart met ananas

Ingrediënten
  • 2 zakjes klop-klop
  • 12 el magere of halfvolle melk 
  • 500 gram magere platte kaas zonder suiker 
  • 5 blaadjes gelatine 
  • 1 blik ananas op eigen nat 
  • Volkorenspeculaas
Tips
  • Je kan ook stukjes ananas mengen onder het plattekaas mengsel.
  • Andere fruitsoorten zoals rood fruit zijn ook geschikt.
  • Niet zoet genoeg? Voeg volgende keer een kleine hoeveelheid zoetstof toe.
Bereidingswijze
  • Laat de gelatine 10 min weken in koud water (of zie verpakking voor gebruikswijze)
  • Klop de zakjes klop klop samen met de melk stijf. 
  • Voeg de platte kaas toe en meng goed. 
  • Verwarm het sap van de ananas lichtjes in de microgolf. Los hierin de gelatine op. 
  • Doe het mengsel van het ananassap en de gelatine onder het plattekaasmengsel. 
  • Neem een taartvorm en bekleed met plastic folie. 
  • Leg onderaan op de bodem de schijfjes ananas. Dit kan in zijn geheel of in stukjes versneden. 
  • Vul de vorm met het plattekaas mengsel. 
  • Leg bovenaan de volkoren speculaas. 
  • Laat 24 uur opstijven in de koelkast. 
  • Neem een bord met dezelfde grote als de taartvorm. Draai hier de taartvorm ondersteboven op. De taart zal er gemakkelijk uitkomen door de plastic folie. Verwijder deze plastic folie en je taart is klaar!