Gewicht verliezen met maaltijdvervangers

Waarom vervangmaaltijden?

Ik ben nog steeds 100% voor gezond voeding, een eetpatroon dat je levenslang kan volhouden. Wanneer iemand langs komt met de vraag om gewicht te verliezen dan is dit altijd de eerste keuze. Maar gewicht verliezen is niet altijd even makkelijk en gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome.

Een gezonde levensstijl en dus gezond koken vraagt ook tijd. Die tijd is er niet altijd en misschien de goesting ook niet. Als je dan ook nog een hele boel kilo’s kwijt wil of moet dan kan de moed al eens in je schoenen zakken.

Vervangmaaltijden kunnen dan ook voor sommige mensen de oplossing zijn. Ze zijn snel en gemakkelijk en je moet vooral niet nadenken over wat je gaat eten.

Het equilibre3 programma

Equilibre3 is een gamma van maaltijdvervangers dat enkel verdeeld wordt door diëtisten. Naast de juiste keuze van producten is namelijk een goede begeleiding van groot belang om een maaltijdvervangend programma tot een goed einde te brengen. Anders kom je in de situatie terecht waarbij je snel even wat maaltijdvervangers gebruikt, gewicht verliest en nadien extra kilo’s terug aankomt.

Equilibre3 hecht erg veel belang aan de samenstelling van zijn producten. Zo bevat elke maaltijd hoogwaardige eiwitten, zijn ze laag in koolhydraten, hoog in vezels en bevatten ze alle vitamines, mineralen en spoorelementen. Naast de producten dien je dus geen extra supplementen in te nemen.

De stappen van het equilibre3 programma

Het EQ3-programma bestaat uit 3 fasen die je stap voor stap doorloopt:

Startfase

Tijdens de startfase ga je je lichaam optimaal voorbereiden om de vetverbranding te stimuleren. Deze fase duurt het kortste, namelijk 2 dagen.

Fase van gewichtsverlies

Na de startfase vervang je afhankelijk van hoeveel gewicht je wil verliezen al je maaltijden door een EQ3 maaltijdvervanger of 2 maaltijden en neem je 1 gewone, gezonde maaltijd volgens je energiebehoefte.

Later neem je 1 EQ3 maaltijdvervanger en 2 gewone, gezonde maaltijden. Hoe deze maaltijden eruit moeten zien leer je stapsgewijs.

Stabilistatiefase

Natuurlijk is het de bedoeling uiteindelijk weer 3 keer per dag een gewone, gezonde maaltijd te nemen op basis van je persoonlijk maaltijdplan. Het is belangrijk achteraf niet terug naar je oude gewoontes te gaan, maar naar een nieuwe gezonde levensstijl, om zo je behaalde resultaten te behouden.

Meer weten?

Op de website van Equilibre3 vind je nog veel meer informatie over de werking en de producten. Ook kan je daar getuigenissen terugvinden van mensen die er reeds mee aan de slag gingen.