Weet & eet sessies: gastric bypass

Eindelijk een antwoord op…

Wat kan ik eten na mijn gastric bypass?

Voeding & coaching biedt het totaalplaatje aan! Na meer dan 10 jaar in het vak te staan en mensen te begeleiden met een gastric bypass, ontwikkelen we nu ook trajecten onder de vorm van onze weet & eet sessies. Deze sessies zijn speciaal ontworpen naar de noden van onze cliënten die een gastric bypass hebben. Na het volgen van de sessies weet je precies hoe je een gezonde levensstijl en stabiel gewicht kan bereiken na een gastric bypass.

Leven met een gastric bypass is niet makkelijk. Zeker in begin niet. Je moet je levensstijl aanpassen en een gepaste voeding volgen. Bij voeding en coaching ondersteunen we je graag in dit aanpassingsproces. Tijdens onze weet & eet sessies in groep leer je stap voor stap hoe je aan die nieuwe, gezonde levensstijl kan werken, rekening houdend met je gastric bypass. Bovendien kan je ervaringen uitwisselen met andere lotgenoten die ook nieuw of misschien al meer ervaren zijn in het leven met een gastric bypass. 

Alles wat je wilde weten na je begeleiding in de obesitaskliniek om je gewicht eraf te houden

Heb je een gastric bypass en wil je een expert worden over je eigen voedingspatroon en in contact komen met anderen? Dan zijn deze weet & eet sessies zeker iets voor je. Tijdens deze unieke sessies nemen we je mee doorheen alle informatie over voeding die jij zeker moet weten als je een gastric bypass hebt!

Herken jij dit

 • Je ben niet zeker of je de juiste voedingsmiddelen eet
 • Je ziet anderen sneller afvallen en weet niet of je juist bezig bent
 • Je hebt moeite met het bedenken van een weekmenu
 • Oude gewoontes steken terug de kop op en je weet niet wat je er aan kan doen
 • Je hebt klachten en je weet de oorzaak niet
 • Je krijgt momenteel te weinig ondersteuning

Wil jij

 • Je gewicht nu eindelijk onder controle krijgen
 • Geen klachten meer hebben
 • Juiste weekmenu’s opstellen rekening houdend met je gastric bypass
 • Een gezond eetpatroon aanleren met producten uit je gewone supermarkt

Boek nu je gratis intakegesprek om te kijken of de groepssessies iets voor je zijn! Kies bij soort afspraak voor ‘intake weet & eet sessies gastric bypass‘ en claim je plaatsje

Hoe het werkt

 • 4 sessies in kleine groep LIVE in de praktijk.
 • Contact met lotgenoten.
 • Praktische tools voor een goed eetpatroon na een gastric bypass.
 • Extra tips & tricks om gezonde keuzes te leren maken
 • Een maandmenu met extra recepten
 • Kostprijs 149 euro

Sessie 1

Tijdens de allereerste sessie van de reeks bespreken we nog een keer de basics van een gastric bypass. Het is essentieel om te weten hoe je gastric bypass werkt, dan zal je later ook beter begrijpen waarom je bepaalde producten beter net wel of niet kiest en waarom je dagmenu er zo moet uitzien. We bekijken ook een keer welke gewichtsresultaten je kan verwachten en hoe je deze op lange termijn kan behouden.

Wat krijg je mee?

Hand-outs van de presentatie, je eigen infomap om alles in te verzamelen in de volgende sessies.

Sessie 2

Opnieuw back to basics! Tijdens sessie twee nemen we je maaltijden onder de loep. Hoe moet een maaltijd eruit zien en hoe krijg je voldoende eiwitten binnen? Aan de hand van een oefening zorgen we dat je elk recept kan omzetten naar een recept geschikt voor na een gastric bypass.

Wat krijg je mee?

Hand-outs van de presentatie, een receptenboekje, inspiratie sheets, eiwit-barometer.

Sessie 3

Tijdens de derde sessie gaan we verpakkingen leren lezen. Je leert de informatie op de verpakkingen te interpreteren en krijgt antwoorden op oa. volgende vragen. Is het product geschikt na een gastric bypass? Bevat het te veel suikers? Is het niet slecht voor mijn gewicht? Wat met de eiwitten? En vele andere. Breng zeker wat verpakkingen mee van producten die je zelf gebruikt.

Wat krijg je mee?

Hand-outs van de presentatie, lijst verborgen suikers, het handige boodschappenhulpje en een uitgebreide productenlijst.

Sessie 4

Tijdens de vierde sessie gaan we ons verdiepen in smart cooking doen. Nee we gaat niet echt koken, maar ik leer je hoe je zo efficiënt mogelijk kan koken. Van de juiste basics in je voorraadkast tot hoe kan ik voor mezelf goede maaltijden klaarmaken in combinatie met die van mijn gezin.

Wat krijg je mee?

Hand-outs van de presentatie, twee weekmenu’s en het smart cook kookboekje.

Boek nu je gratis intakegesprek om te kijken of de groepssessies iets voor je zijn! Kies bij soort afspraak voor ‘intake weet & eet sessies gastric bypass‘ en claim je plaatsje