Voeding

Verloopt jouw relatie met eten momenteel niet zo vlot? Geen probleem! Bij voeding & coaching zit je aan het juiste adres. Of je nu graag een gezonde levensstijl wil aanleren, wat kilootjes kwijt wil of net wat kilo’s wil bijkomen, wij kunnen je hierbij verder helpen. Met onze expertise die we opgebouwd hebben doorheen de jaren, helpen we je graag op weg.

Voedingsadvies

Laten we er samen voor gaan

Geen dieet, maar een levensstijl

Werken aan jouw eetgewoontes, doen we op een manier die voor jou goed aanvoelt en die bij jou past. Geen crashdiëten meer of jojo-effecten. Wel een gezonde levensstijl die jou meer energie geeft.

Voedings- en dieetadvies geven we altijd op maat. We stellen samen een plan op zodat jij je persoonlijke doelen kan behalen. Heb je een medisch probleem zoals diabetes, te hoge cholesterol of een voedingsintolerantie? Ook dan kan je bij ons terecht voor een plan op maat. Bij ons is iedereen welkom.

Hoe gaan we aan de slag?

Intake gesprek

Om te weten te komen waar jij nood aan hebt en welke doelen jij wil bereiken, spreken we samen een moment af om hierover te praten. Dit noemen we een intakegesprek. We bekijken dan wat jouw eetgewoontes zijn en waaruit jouw huidige eet- en leefpatroon bestaat. 

Omdat we voedings- en dieetadvies altijd op maat aanbieden, brengen we ook in kaart hoe jouw levensstijl eruit ziet. Doe je aan sport? Heb je onregelmatige werkuren? Hoeveel tijd heb je om te koken? Zo kunnen we het plan nóg beter afstemmen op jouw noden en mogelijkheden. We bekijken ook waar jouw eventuele valkuilen zich verschuilen. Ben je een emo-eter of eet je uit verveling? We gaan aan de slag om oplossingen te vinden voor deze struggles. 

Op het einde van het intakegesprek bespreken we welke stappen je eerst kan zetten en welke haalbaar zijn voor jou. Het is belangrijk om te beseffen dat het veranderen van eetgewoontes niet op 1, 2, 3 gaat. Daarom slaan we niet je volledige eet- en leefpatroon om in 1 keer. Werken in tussenstapjes, met duidelijke doelen, houdt de motivatie hoog en vergroot jouw kans op succes. Je gaat na je eerste gesprek meteen naar huis met een tweetal tips of actiepunten. 

Na een uurtje zit het intakegesprek erop en leggen we een nieuwe datum vast voor jouw eerste vervolggesprek. Succes met je eerste stappen naar een nieuwe en gezonde levensstijl!

Opvolg gesprekken

Na het intakegesprek en een korte periode van 1 of 2 weken, kom je terug bij ons langs. We bekijken hoe de afgelopen periode verlopen is en hoe je de tips en actiepunten ervaren hebt. Tijdens de vervolggesprekken is het mogelijk om moeilijkheden die je ervaren hebt op tafel te gooien en samen oplossingen hiervoor te vinden. Je hoort het misschien niet graag, maar je zal soms obstakels tegenkomen op je weg naar een gezondere levensstijl. Moeilijkere momenten waarbij je toch terug even in je oude gewoontes vervalt horen er bij. 

Daarnaast bespreken we ook nieuwe tips en nieuwe gewoontes waar je aan kan werken om jouw doelen te bereiken. We doen dit in kleine haalbare stappen zodat we komen tot nieuwe gewoontes die je kan volhouden op lange termijn. 

Hierna spreken we af op regelmatige basis, een traject dat we samen vastleggen. Het gaat om jouw plan op maat, een plan dat het best aansluit bij jouw noden en behoeften.

Commitment

Wil je er 100% voor gaan en je niet laten afremmen door moeilijkheden die je zal tegenkomen? Dan is één van onze commitment trajecten iets voor jouw.

De commitment betekent dat je start met een traject van 3 of 6 maanden waarin we samen op pad gaan. Een traject heeft verschillende voordelen.

 • We weten hoeveel tijd we hebben en kunnen deze optimaal benutten. We moeten onszelf dus geen tijdsdruk opleggen. 
 • De slaagkans is veel groter. Je zal minder snel opgeven wanneer het moeilijker gaat. Het is trouwens net in die moeilijkere periodes belangrijk om langs te komen op je afspraak. Zonder traject is de kans reël dat dit net de moment is dat je opgeeft.
 • Bovendien ontvang je een aantal extra’s als je kiest voor een commitment-traject.

Weet & eet sessies: gastric bypass

Leven met een gastric bypass is niet makkelijk. Zeker in begin niet. Je moet je levensstijl aanpassen en een gepast dieet volgen. Bij voeding en coaching ondersteunen we je graag in dit aanpassingsproces. Tijdens onze weet & eet sessies in groep leer je stap voor stap hoe je aan die nieuwe, gezonde levensstijl kan werken, rekening houdend met je gastric bypass. 

Wist je trouwens dat onze diëtiste gespecialiseerd is in voeding na een gastric bypass? Je bent dus zeker en vast in goede handen! Bovendien kan je ervaringen uitwisselen met andere lotgenoten die ook nieuw zijn in het leven met een gastric bypass. 

Trajecten

Veranderen van jarenlange gewoontes gebeurt niet op 1,2,3. Daarom is meetal een traject aangewezen. Je gaat een engagement aan met jezelf en zal ook doorzetten in periodes waarin het moeilijker gaat. Bovendien ontvang je extra’s om het nog makkelijker te kunnen volhouden.

 • 3 maanden traject
  € 270
 • 6 maanden traject
  € 420
 • Jaartraject
  € 720
 • Intake gesprek
  € 60
  60 minuten
 • Opvolg gesprek
  € 30
  30 minuten

Losse consultaties

Je kan er voor kiezen om per consult te betalen.

Groepsessies

Onze groepssessies staan om wille van corona on-hold. Ze zullen zo snel het kan weer van start gaan.

 • Weet & eet sessies: gastric bypass

Wanneer je niet aanwezig kan zijn op je afspraak kan deze tot 48 uur op voorhand kosteloos geannuleerd of verplaatst worden via e-mail of telefonisch. Verwittig je niet of te laat, dan zal de afspraak alsnog worden aangerekend.

Diëtiste & diabeteseducator

Benieuwd bij wie je terecht komt?
Lees hier meer over Katrien, de diëtiste van voeding & coaching.

Klaar voor een nieuwe levensstijl?

Boek dan jouw afspraak online in